Tonalin CLA ve L-Carnitin Kullanımı ile Kilo Verme / Zayıflama






Merhaba sayın okuyucu! Belli ki yağ yakma hususunda hızlı ilerlemek istiyor bunun için destek araştırıyorsun! doğru yerdesin!

Konumuz yağ yakma ise iki önemli ürünün adından çokça bahsediliyor: Tonalin / CLA ve L-Carnitin.

Nedir Tonalin CLA?
Tonalin; vücut yağlarının azaltılmasında ve yağsız kasların arttırılmasında çok önemli bir rolu oynar. Ayçiçeğindeki doymamış yağ asitlerinden elde edilmiştir ve yüksek oranda konjuge linoleik asit (cla) içermektedir.

Tonalin kullanımı vücutta depolanmış yağ miktarını azaltır ve depolanmış yağları serbest bırakarak kan akışına dönmesini sağlar. kan akışına geri dönen yağlar kaslarda enerji kaynağı olarak kullanılır.
tonalin, yağ moleküllerini parçalayan lipoprotein-lipaz enziminin çalışmasına engel olur ve bu da vücutta depolanmış olan yağın azalmasına sebep olur. Beklenen sonuç ince ve sağlıklı bir vücuttur.
CLA'nın açılımı  Conjugated linoleic acid'tir, bu da omega 6 tipli bir yag asididir. Halihazırda vücut çalışan sporcular veya kilo vermek isteyen insanlar için diyet ve egzersiz programına destekleyici olarak kullanılan, vücut ısısını yüksek tutarak yağ oranını azaltmaya yarayan basin takviyesidir.

Tonalin CLA'nın kullanımı direkt zayıflama içinmiş gibi görünsede asıl amacı vücutta yağ tutumunu azaltma ve tekrar kilo almaya karşı vücudu savunmadır. Yani kilo verdikten sonra aynı hızla verdiğiniz kiloları geri almamak için bir süre daha kullanmanız vücudunuzun adaptasyonu ve yeni kilonun kontrolü için sağlıklı olacaktır.


Peki L-Carnitine Nedir?
Sadece spor yaparken yağ yakma hızınızı artıran doğal bir enzim.

Yağ yakıcı olarak satılan carnitine teknik olarak bir yağ yakıcı değildir. Carnitine uzun ve çok uzun zincirli yağ asitlerini yakılıp enerjiye dönüşebilmesi için mitokondriye taşıyan bir maddedir. Kısa ve orta zincirli yağ asitlerinin yakımı için ihtiyaç duyulmaz. Peki yağların yakılması için ne gerekir? Yağlar vücudun ikinci sıradaki enerji kaynakları olup, yakılabilmesi için ortamda bir enerji açığı ve az miktarda glikoz olması gerekir. Bu koşullar sağlandıktan sonra yağ sentezi vücutta durdurulur ve yağların yakılması sinyali vücuda yollanır. Bundan sonra öncelikle yağlar gliserollerinden ayrıldıktan sonra açığa çıkan serbest yağ asitleri mitokondride yakıldıktan sonra işlem tamamlanır. orta ve kısa zincir uzunluğuna sahip yağ asitleri mitokondriye direk geçip yakılabiliyorken uzun zincirliler direk geçemezler ve geçmek için carnitine'e ihtiyaç duyarlar. Yani l-carnitine içmemiz daha fazla taşıyıcıya sahip olmamiz açısından birim zamanda mitokondriye taşınan yağ asidi sayısını arttıracaktır ancak enerji açığı arttırılmadığı sürece mitokondrideki yakılma basamakları çok fazla enerji üretildiği ve harcanmadığı için azalacaktır ve nerdeyse duracaktır çünkü vücutta her şey denge üzerine kuruludur.

Bu yüzden L-carnitine alıp oturarak yağ yakamazsınız. Ancak yaptığınız sporda daha fazla enerji verecek ve daha fazla yağ yakmanızı sağlayacaktır.

Tablet şeklindeki Carnitine'leri aldıktan 1 saat sonra sporunuzu yapmaya başlayabilirsiniz. Sıvı formunu aldığınız takdirde ise 15 dk sonra spora başlayabilirsiniz.

Geçen hafta bir avm'de bulunan eczaneden Solgar marka Carnitine almayı planlarken Karşıma çıkan Vitamin Shop isimli vitamin ve besin takviyeleri satan bir dükkana denk geldim. Sattıkları ürünler dünya pazarında kabul görmüş besin takviyesi markaları idi. Bunlardan biri de Dytmatize. Solgardan sadece Carnitine alabileceğim fiyata Dymatize markasının Tonalin CLA ve L-Carnitine Sıvı ürünlerini aldım. İçeriği aynı olduğu için (Conjugated linoleic acid ve L-Carnitine) marka da bilindik olduğu için hiç şüpheye düşmeden kullanmaya başladım.





Daha kullanmaya başlayalı 1 hafta olmasına rağmen vücudumdaki değişiklikleri fark etmeye başladım. Bununla birlikte arkadaşlarımın "alma gereksiz" diye ikna etme çabasına girmelerine rağmen aldığım Nivea Selülit Giderici Jel'ini de kullandığım için mi bilmem sarkıklar toparlanmaya başladı.

Yeme düzenimi tam olarak değiştirmedim. Hala karnımı değil ruhumu besliyorum. Ama akşam 6-7 den sonra bişey yememeye gayret gösteriyorum. Zaten Şeker ve un tüketmediğim için ne yersem çok rahatsız etmiyor.

Bunun yanında L-Carnitine'nin işe yaraması için aldıktan 15 dk. sonra Jillian Michaels'ın 30 Day Shred isimli 3 Level'dan oluşan egzersiz programını uyguluyorum. Vücudum şimdiden hafif toparlandı. (dikkat edelim daha 1 hafta oldu)

Zaman geçtikçe gelişmeleri buradan edit yaparak ekleyeceğim.

Sorularınız olursa seve seve cevaplamak isterim.

İyi okumalar.


EDİT: Aylar sonra gelen edit. Maalesef kendi başına hiç bir işe yaramadı.

Spor yaptığım sürece işe yarayacaksa.. zaten spor işe yaradığı için ne gerek var vücuda kimyasal almaya diyorum...








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orijinal Damla Çikolatalı Yumuş Kurabiye Nam-ı Diğer: Chewy Gum Chocolate Chip Cookies!

Doğal Doğum Şeysi..