Uzun Süre Emzirmek VS Kısa Süre Emzirmek...

Çok kısa bişey bırakıp kaçıcam 😘

Annelik her ele alındığında en çok karşılaşılan sorgulanan mevzu: Emzirme Süresi..

Kimisi belgelerle kanıtlarla ortaya çıkarak diyor ki "çocuğunuzu 10 yaşına kadar emzirebilirsiniz, hatta emzirin de!! Bakın patitiskanın tomatiska yerleşkesinde 8 yaşına kadar emzirilen çocuklar ironman oluyormuştu!

Kimisi diyor ki hiç bir süt azalması yaşamadan "kendi iradem ve isteğimle emzirmeyi bıraktım çünkü canım ve medeniyetim bunu istiyormuştu.."

Güzel kardeşler,  ben bu konuda kendi fikrime hiç girmeden sadece şunu bırakmak istiyorum yorum olarak: Sanırım bu kültürler içinde yaşam şekillerine dayalı bir inanç ve yorumlama sistemi.

Şöyle ki; uzun süre emzirilen şehir ülke ve medeniyetlerdeki emzirme şekli hiç değişime uğramadığı için "ortalık yerde emzirme ayıbı" diye bir kavram oluşmamış olabilir ya da Anne masabaşı prezentabl çalışan değildir, memenin görünmesi ile ilgili bir rahatsızlık yoktur vs. örnekler artırılabilir. Bizim ki gibi kültürlerde ise anne, özgürlüğüne bir önce kavuşmak isteyeceği varsayılarak, diğerleri* tarafından uyarı alır. (emzirme izni, parkta bahçede yer arama, muhabbeti bölüp emzirmeye gitme, çocuğuna kendini emzirme bahanesiyle kullandırma, kıyamama vb.) Yine aynı sebepten anneye (yaşama tekrar daha kolay adapte olabilmesi için) çocuğa uyku eğitimi verilmesi konusunda da baskı yapılır, çünkü bu annenin tekrar toparlayabilmesi içindir. Çünkü anne bunlardan ne kadar erken kurtulursa eski yaşamına tekrar geri dönecektir (varsayıma göre).

Şimdi burada kafa karışıklığı şuradan kaynaklanıyor olabilir; anne sıkıntılı görünüyorsa (emzirme yeri bulamadı ya da izin alamadı, ya da çocuk geldi annesinin muhabbetini kesti ve DARLANDI) karşı taraf müdahale etmek isteyecektir çünkü bizim genimizde bu var :) (yardım etme düşüncesiyle aklımıza ilk geleni söyleme). Annenin bunları sıkıntı olarak değil doğal karşılaması ve karşısındaki insanın da buna saygı göstereceğine (göstermiyorsa arkadaş değildir zaten) inanması ve rahatlaması gerekir..

Yani çok da şeyetmemek lazım kızkardeşler.. istediğiniz gibi yaşayın anneliğinizi yahu.. 

bizim nesil annelere ordinaryus sanı verilecek yemin ederim.








hadi öptüm
Sevgiler 😚

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orijinal Damla Çikolatalı Yumuş Kurabiye Nam-ı Diğer: Chewy Gum Chocolate Chip Cookies!

Doğal Doğum Şeysi..

Tonalin CLA ve L-Carnitin Kullanımı ile Kilo Verme / Zayıflama