Orijinal Damla Çikolatalı Yumuş Kurabiye Nam-ı Diğer: Chewy Gum Chocolate Chip Cookies!












Yanlış hatırlamıyorsam 2003 senesiydi. Alsancakta staj yaptığım ajanstan çıkmış kıbrıs şehitlerine doğru yürüyordum. Yolumun üzerindeki Subway restaurant'a hiç uğramamıştım. Halbuki soğuk sandviçe bayılırım. Tabelasındaki yazı beni çizgi filmlerdeki gibi kendine doğru çekti "Sakız kıvamında yumuşacık akışkan çikolata parçacıklı kurabiye!" İlk gerçek çikolatalı kurabiyemi orada yedim. Ve malesef son yediğim yer de yine orası oldu. Çünkü bir daha hiç bir yerde öylesini yemedim. İçi yumuş yumuş ağızda dağılan şekeri asla boğazı yakmayan hatta hamuru çok az tuzlu yediğim benzersiz tek kurabiye idi.

Yıllar geçti, Türkiye'de damla çikolatalı kurabiye furyası esti. Hepsi de katır kutur, damak yırtan cinstendi.. Bir ara Starbucks da yumuşak yapmaya başlamıştı sonra onlarda düzene ayak uydurdu.

Ve efendim ben bu işin peşini bırakmadım.

Ne diyordu atalarımız?

Sevdiğin bir şeyi bulduysan peşine düş!

Dememişlerse bile güzel bir söz bence kullanılabilir :))))

Aşağıda 10 yıl sonra istediğim kıvamı yakalayabildiğim Damla Çikolatalı Kurabiye tarifim var.

Umarım benim gibi bu lezzeti arayanları en az benim kadar mutlu eder!

Sevgiler


Damla Çikolatalı Yumuşak Kurabiye

1,5 / 2 bardağa yakın un
Yarım Paket tereyağ
Yarım paket margarin 
1 büyük yumurta
Yarım çay kaşığı tuz (ki tuz çok önemli o boğazı yakan şekeri alıyor)
Yarım bardak esmer toz şeker
Yarım bardak normal toz şeker
1 Paket damla çikolata (Yarım paket daha hafif olacaktır.)
(Gelen sorular üzerine dilerseniz yarım çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.)


Bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Hamurun kıvamı normal bir kurabiye hamuru gibi olmayacak.* Biraz daha cıvık kıvamlı olacak ki  piştiğinde de yumuşak olsun. Hatta pişerken kabaracak ama çıktığında sönmesi ve yassı şekilde olması makbul olanı :) Tepsiye elinizle değil mümkünse dondurma kaşığı ile koymanız daha nizami olmasını sağlayacaktır.

190 derecede 7 ila 8 dk arası pişecek.

Uyanıklık edip benim gibi yiyeceğiniz kadarından sonrasını buzluğa yuvarlak yuvarlak hazırlayıp kaldırabilirsiniz. Nasıl mı? Bir kesme tahtasının üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp kurabiye hamurundan top top fırına verecekmiş gibi dizdim buzluğa attım. Donduktan sonra kurabiye toplarını alıp buz torbasının içine topladım :)) Daha sonra piştiğinde de yine aynı mükemmellikte oluyor! Duyurulur! :)



Afiyet olsun :)


 Yapımı:














Yorumlar

  1. yarım paket tereyağ derken yaklaşık kaç gr oluyor?

    YanıtlaSil
  2. Ayy çok sevndm bugün subwayden yedim bayıldm.tarifini arıyordmum size denk geldm hemen denicem

    YanıtlaSil
  3. Bişey sorabilrmiyim tepsiye kaşıkla koyduktan sonra üstüne bastırcakmıyız düz olması için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, hayır kendisi zaten yumuşak kıvamlı olduğu için zaten sıcaktan dağılacak ve yassı bir hal alacaktır. Sevgilerimle!

      Sil
    2. Çook teşekkür ederm denedikten snra yazıcam;)

      Sil
  4. Merhaba kaç adet çıktı sizinkinden acaba

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, 15-20 adet çıkabilir.

    YanıtlaSil
  6. Kabartma tozu veya karbonat yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yarım çay kaşığı koyabilirsiniz, ben eklemeden de yapıyorum.

      Sil
  7. Esmer toz şeker yerine onuda beyaz toz şeker koysak olmaz mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esmer şeker biraz daha yumuşaklığını sağlıyor.. ama beyaz şekerle de olabilir.

      Sil
    2. Hepsini beyaz şekerle yapsamda aynı güzellikte olur mu ? Ve tereyağı ile margarin eritilip mi karıştırılıyor ?

      Sil
    3. eriterek değil de yumuşatarak eklemelisiniz. eritirseniz cıvık olacaktır.

      Sil
  8. Ben bi hata mı yapıyorum anlamıyorum çünkü her seferinde yukarı doğru kaparıyor ve hiç de sakız gibi olmuyor daha ziyade kek gibi oluyor. Sizce karbonat katmasam mı?

    YanıtlaSil
  9. dilerseniz eklemeyebilirsiniz.. acaba pişirme süresini mi uzun tutuyorsunuz? 7 dk yeterli oluyor çünkü

    YanıtlaSil
  10. Merhaba
    Ben tarifinizi yeni gördüm ve denemek istiyorum. Kac ml bardak kullandiginizi yazabilirseniz çok mutlu olurum. Tarifinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Margarin koymazsak olabilir mi

    YanıtlaSil
  12. Tarifi uyguladıgım halde fotoğraflardaki gibi olmadı

    YanıtlaSil
  13. Tereyağ kaç gram olacak

    YanıtlaSil
  14. Gerçekten süper oldu. Başta bazı yorumlardan dolayı yapmakla yapmamak arasında kalmıştım. Şimdi de iyi ki denedim diyorum. Sadece 190° de 7 dakika tuttuktan sonra çıkarmıştım ama emin olamadım çünkü gerçekten çok cıvıktı sonra biraz daha durması için tekrar koydum. Baktım hâlâ aynı kıvamda biraz daha en azından dışı bi dokuya sahip olsun direk parçalanmasın diye üst bölmeye çıkardım iki üç dakika da orada piştikten sonra hafif kenarları yandı ama kıvamı her şeyi süper oldu bidahakine ortada değil bi üst bölümde pişireceğim sanırım. Ayrıca karbonat eklemedim ve unu ilk 1,5 koydum ama çok yapış yapıştı yavaş yavaş yarım bardak daha koydum yani 2 bardak un ile hazırladım. Tarif için çok teşekkür ederim. Bir dahakine dakikadan emin olup paylaşacağım.

    YanıtlaSil
  15. Tekrar yaptım ve söyleyebilirim ki tam 8 dakika beklettim fırında orta seviyede ve çıkardığımda bi süre dışarıda bıraktım ki kurabiyeler kendine gelsin. Gayet güzel oldu subway kurabiyesi ile yarışabilir ama tabi her zaman o kurabiyenin kölesi olucaz gibi böyle tarifler olsa bile... Ama kesinlikle denemenizi öneririm. Afiyet olsun!!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her fırının ısı ayarı farklı oluyor iyi ki denediniz! Teşekkürler ve afiyet olsun!

      Sil
    2. Sürekli tarifinizi kullanıyorum... Gerçekten harika oluyor her seferinde... Bugün tekrar yapacağım!! Karantinada oturup biraz göbek büyütmekten zarar gelmez gibi gözüküyor :D

      Sil
    3. Şahane afiyet bal şeker olsun :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tonalin CLA ve L-Carnitin Kullanımı ile Kilo Verme / Zayıflama

Doğal Doğum Şeysi..