Bebekleri Sinek ve Sivrisineklerden Korumak - Limon Yağı + Lavanta yağı



Tatilde en büyük korkularımızdan biri sivrisinekler.. Hele ki çocuklarımız söz konusu ise bir sürü marka ile silah kuşanıp öyle gidiyoruz tatil yörelerine.. Öyle ki araştırmadığımız marka, ödemediğimiz meblağ kalmadı.. Durum böyle olunca ne alırsak alalım bebeği ısırıklardan korumasının yanında cildine de zarar vermeyecek olmasını da gözetmemiz gerekiyor. İçeriğinde hiçbirimizin tam olarak bilmediği bir sürü (zararlı olmadıklarını iddia ettikleri, zararı var ise bile hemen değil yıllar sonra ortaya çıkacak olan) kimyasal olan bu ürünlerin haklı olarak neye yarayıp neye zarar verdiğini kestirmek de zaman alıyor.

Bunun yerine internetten araştırarak bulduğum ve tecrübe ettiğim bir çözüm sunacağım size.
Lavanta ve  Limon yağları..

Tatilde olduğumuz süre içinde kendime ve bebeğime uyguladığım ilk 2-3 gün hiçbir ısırıkla karşılaşmamıştık. Belki de sinek yok düşüncesiyle sonraki iki gün uygulamayı kestim. Malesef bebeğimin kollarındaki dehşet ısırıklarla aslında sineklerin var olduğunu farketmem çok da zaman almadı :( Böyle olunca da kullanmaya devam ettim.

Ciltten cilde bu formül ile uyum değişirmi bilmiyorum ama kimyasalları denemektense bu çözümü denemek daha zararsız geldi bana..


Herhangi bir marka limon ve lavanta yağından bir kaç damla karıştırıp sprey şişelerine koyup belki bir miktar da seyreltmek amaçlı su ekleyerek kol ve bacaklara sıkabilirsiniz.

DİKKAT! Yüz bölgesinde hiç denemedik. Ve seyreltmek için kullanılan suyun miktarı çok fazla olmamalı..

Sprey şişeleri ise watsons gibi mağazalardan veya tatlidilimler.com'dan temin edebilirsiniz.




   (Fotoğraf: tatlidilimler.com'dan alınmıştır)


Deneyin ve lütfen tecrübelerinizi paylaşın :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orijinal Damla Çikolatalı Yumuş Kurabiye Nam-ı Diğer: Chewy Gum Chocolate Chip Cookies!

Doğal Doğum Şeysi..

Tonalin CLA ve L-Carnitin Kullanımı ile Kilo Verme / Zayıflama