21 Ay 4 Haftalık Çocuğunuz - 22 Ay - Baby Center

Fobi
Çocuğunuz bu ay aniden bir fobi geliştirebilir, su veya böcek korkusu gibi.. Bu yaşadığı gerçek bir olaydan ortaya çıkmış olabilir - mesela üzerine bir örümcek düşmüştür ve onun gittikçe gelişen beyni bunu hafta boyunca hatırlayabilir. Endişe etmeyin: uzmanlar bu yaşlarda gelişen korkular ve fobilerin geçeceğini söylüyor. Bu arada onun korkusunun üstesinden gelmesi için yardımcı olabileceğiniz birkaç yolu var.. Mesela onun hissettiklerini kabul etmeniz onda güven sağlar: "Örümcekten korktuğunu biliyorum ama merak etme onu dışarı atıyorum."


Yemek Seçme
Birçok 21 aylık yemek konusunda  atak ve iştahlıdır ama diğerleri malesef oldukça seçici davranır. Bazıları iki gıda birbirine karıştırıldığında yemeği reddediyor olabilir. Sadece bir yada iki tip başlangıç yemeklerinden bir iki çatal alıyor olabilir özellikle açık renk olan pilav, makarna gibi türlerden. Tıpkı bu yaşta olan bir çok çocuk gibi koyu renkli ve ağır tadı olan sebzeleri reddedebilir.

Yeme alışkanlıkları hakkında büyük bir anlaşma yapmaktan uzak durun. Normal bir şekilde ailenize nasıl servis yapıyorsanız ona da yemek sunun ve istediğini yemesine engel olmayın. Acıkmayacak ve bu alışkanlıklar da geçecek.

Rutin için Yardım
Yemesi, şekerleme yapması ve yatması için zamanlar belirleyin -ve bunu kalıcı hale getirin. Rutinler hayatınızı kolaylaştırır sadece bununla da kalmaz gün gün planlamanızı basitleştirir. Çocuğunuz hergün ne ile karşılaşağını bilirse daha az direnç gösterecektir.

Çok sert olmak zorunda değilsiniz. Önemli olan rutinin her gün hemen hemen aynı zamanlarda ve aynı sırayla gerçekleşmesi. Haftasonları da hafta içleriyle aynı rutini uygulamak (bozmamak) düzeninizin sağlanmasında ve kalıcı olmasında yardımcı olacaktır.

Ebeveyn önerisi:
"Kızım sürekli kendi giyinme konusunda ısrar ediyordu ve izin verdiğimde çılgın kombinler yapıyordu. Sürekli giymek istediği Elmo tişörtünü saklamak zorunda kaldım. Çünkü uzun kollu ve kışlıktı ve mevsim yaz hava çok sıcaktı! Kendisi karar vermek istediği zamanlarda benim ona sunduğum iki seçenek arasından bir tanesini kendisi seçmesi problemimizi çözdü."
Stephanie



-Baby Center'dan alıntı.







Bu rutin konusuna ben de çok katılıyorum. Kaan için kurduğumuz düzeni asla bozmuyoruz. Kaç yemek yiyecek, kaçta parka gidecek, kaçta öğlen uykusu uyuyacak, kaçta oyun vakti, kaçta akşam yemeği ve gece uykusu uyuyacağı hepsi düzenli bir sıralamada. Ve o bunu haftasonu, misafir, başka şehir, büyükkanne büyükbaba evi falan deyip asla aksatmıyor. Herşey sürekli bu düzenle gidiyor. Çünkü biz bi kere aman bugün dedesi gelmiş bugün 1 saat geç yatsa da olur dersek, yarın da onun için değerli olan bir konuda (mesela sevdiği bir arkadaşı gelmiş) aman bugün de 1 saat geç yatıvereyim diye hakkını kullanmak isteyebilir. Böyle şeylere hiç gerek yok..

:))

Sevgiler
Hayal








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orijinal Damla Çikolatalı Yumuş Kurabiye Nam-ı Diğer: Chewy Gum Chocolate Chip Cookies!

Doğal Doğum Şeysi..

Tonalin CLA ve L-Carnitin Kullanımı ile Kilo Verme / Zayıflama