Yaban Mersinli Doğumgünü Pastası Tarifi



 

Kaan'ın doğum günü için yaptığım pastanın pandispanyasına
Manuela'nın (passion4baking) White Vanilla Cake postundan aldığım tarifi kullandım.

 

Nedir tarif:

Malzemeler:
     Oda sıcaklığında 1/2 su bardağı (115 gr) tereyağı,
     2 su bardağı (450 gr), normal şeker
     3 1/2 su bardağı (440 gr) çok amaçlı un
     1 tatlı kaşığı tuz
     Kabartma tozu 3 çay kaşığı
     1 1/3 fincan + 1 yemek kaşığı (330 ml) soğuk su
     4 yumurta akı
     1/2 çay kaşığı vanilya ekstresi
     1/4 çay kaşığı badem tatlandırıcı Ben yerine ROM kattım.. 

tatlı yaparken aklınızda bulunsun:
rom ya da rom aroması katmak müthiş bir lezzet veriyor.
 

 tereyağı ve şekeri karıştırın


 

içine vanilya ve rom (ya da badem aroması) ekleyin

 


diğer kalan kuru malzemeyi karıştırıp ekleyin 

 
 

koyu kıvamlı bir hal alacaktır.

 
 
4 yumurta akını köpük haline gelene kadar çırpın.



çırptığınız yumurta aklarını karışıma yavaşça yedirin.

 

20 cm çapındaki kek kalıplarına döküp (ben öyle kullandım) 30 dk 180 derecede pişirin.

dış kreması için 

pudra şekeri ve tereyağını ikisi de birbirine karışıp krema haline gelene kadar çırpın.

daha sonra buzdolabında soğutup pastayı sıvayın.

Meyveleri en son yeneceği yada doğum günü için sunulacağı zaman ekleyin ki suyunu salmasın.

Yaban Mersini bu pasta ile mükemmel bir birliktelik oldu!

Yanında kırmızı meyvelerle servis edin.

Afiyet Olsun :)


(Tarif fotoğrafları passion4baking sitesinden alınmıştır.)





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orijinal Damla Çikolatalı Yumuş Kurabiye Nam-ı Diğer: Chewy Gum Chocolate Chip Cookies!

Doğal Doğum Şeysi..

Tonalin CLA ve L-Carnitin Kullanımı ile Kilo Verme / Zayıflama