Göveçte Rakılı Karides



Yaklaşın hele, rakılı karides tarifi veriyorum.

Bir kaç arkadaşımın sorusuna "aman çok kolay tarif verilecek bişeyi yok" dedimse de dinletemedim. "Yaz sen yine de, orada yazılı olursa unutmayız" dediler.


Yazıyorum.

Bir kere göveçli tariflerde en önemli detay her zaman soğan, salça ve tereyağıdır. Ayrı bir zenginlik katıyor pişen yemeğe.. Fakat uzun süre kavrulma aşaması varsa önce başka bir sıvı yağla o aşamayı geçip tereyağını en son katmamız gerekiyor. Çünkü tereyağı içindeki süt molekülleri sebebiyle hemen yanabilir. Burayı atlamıyoruz.



Malzemeler
Karides
Zeytinyağı
Tereyağı
Soğan
Biber
Kırmızı biber
Dilinmiş domates
Salça ve/veya domates rendesi
Tuz
Karabiber
Su
Rakı
Kaşar peyniri

Zeytinyağında sotelenen soğan ve biberlere, önce kırmızı biberleri sonra karidesleri ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra, domates dilimlerini onun ardından da salça ve domates rendesini ekliyoruz. Rakı ve suyu da üzerlerini geçecek kadar ekliyoruz.

En son pişme aşamasından sonra malzemeleri ya büyük bir göveç kabına yada küçük küçük göveç kaplarına alıp üzerlerine tereyağı küpleri ekledikten sonra 15-20 dk kadar fırına veriyoruz. 180 derece olabilir.

Fırından tamamen çıkarmadan üzerine kaşar rendeleyebilirsiniz.

Çıktığında dilerseniz dilimlenmiş küçük taze soğanlarla servis edilebilir.

Afiyet olsun!


NOT: tarifte malzemelerin miktarlarını yazmadım. Çünkü yiyebileceğimiz kadarına göre göz kararı yapıyorum. Siz de öyle yapabilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orijinal Damla Çikolatalı Yumuş Kurabiye Nam-ı Diğer: Chewy Gum Chocolate Chip Cookies!

Doğal Doğum Şeysi..

Tonalin CLA ve L-Carnitin Kullanımı ile Kilo Verme / Zayıflama