İstanbuldaki Nezih Meyhaneler

Bir kadın olarak da gönül rahatlığıyla gidebileceğim meyhaneleri derleyip sizinle paylaşmak istiyorum.

Bu meyhaneler yemek ve meze kalitelerinin yanı sıra hijyen kurallarına uymaları, güvenli yerler olmaları bakımından benden tam puan almış yerler.

Tabi ki nihai kararı sizin damak ve göz zevkiniz verecektir ama ben en azından deneyimlediğim bu yerleri tavsiye ederek birilerinin aradığı doğru yerleri bulmasına vesile olabilirim diye düşünüyorum.


Cunda Balık - Bostancı

Personelin güleryüzlülüğünden iştah açan mezelerine favorim Cunda Balık Restaurant. Istanbul’daki ilk Cunda Mutfagı özelligini tasıyan restaurant, Cunda Adasında tattığınız lezzetleri , 2003 yılından beri İstanbul’a taşıyor. 

 Girit ezmesi, deniz börülcesi ve güveçte levrek kesinlikle denemeniz gerekenler arasında.. 

Mekanın hem açık hem kapalı alanları mevcut.



Adres: Köy Yolu Sokak No : 6/1 Bostancı - Istanbul


Therapia Boğaz Balık - Tarabya

Kireçburnu sahiline gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken bir yer ekleyeceksiniz favorilerinize…  İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olan Tarabya’da geleneksel bir karşılamaya hazır olun.

Kapısından girdiğiniz an da büyüleneceğiniz manzarası eşliğinde balık ve deniz ürünlerinin tüm çeşitlerini bulmanız mümkün. Şefin bol zeytinyağlı ve limonlu yaprak sarması hem çok lezzetli hem de çok meşhur.

 



 Adres: Tarabya Mah.Haydar Aliyev Cad.No:96/B Sarıyer / İstanbul

 

Güneşin Sofrası - Kadıköy

İstanbul'un merkezlerine yakın olan bir mekan arıyorsanız burası tam size göre.

Kadıköyde hemen bahariyenin arka sokaklarından Ali Suavi Sokakta olan Meyhane kolay ulaşılabilir olması açısından güzel bir konumda yer alıyor.

Yine hem açık hem de kapalı mekanı olan Güneşin Sofrasının mezelerinden Topik ve Zahter denenmesi gereken lezzetlerden...




Adres: Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokagı) No: 28 34714 Bahariye - Kadıköy / ISTANBUL

 

 

Acemi Meyhane - Kadıköy

 Adını meyhaneciliğe başlarken acemi olmalarından ve ne kadar ustalaşsalarda hep öğrenecekleri birşey olduğuna inanan insanlardan alan bu meyhane küçük ama lezzetleri bir o kadar keyifli bir mekan.

Ücretleri de her cebe uygun olan bu meyhane küçük bir alanda yer almasına rağmen yine hem açık alana hem de kapalı alana sahip.


Adres: Osmancık sokak no:9/A Kadıköy
34714 İstanbul

 

İnciraltı Meyhanesi - Üsküdar

Beylerbeyinde “Artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin, Allah kimseyi meyhanesiz memlekete düşürmesin.” sloganı ile yola koyulmuş bir meyhane İnciraltı Meyhanesi.. Tahinli patlıcan salatası ve tulum peynirli kırmızı biber dolması favoriler arasında. Hem Fiyat Performans açısından hem de özenli tavırları ve karşılamalarıyla lezzetli bir mekan. Vedat Milor'ün de dikkatini çeken mekan kendisinin tavsiye listesinde yer alıyor.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orijinal Damla Çikolatalı Yumuş Kurabiye Nam-ı Diğer: Chewy Gum Chocolate Chip Cookies!

Doğal Doğum Şeysi..

Tonalin CLA ve L-Carnitin Kullanımı ile Kilo Verme / Zayıflama