Yavru Köpekler İçin Av Modeli Ham Besleme Modeli - Prey Model Raw (PMR)

Bileşenlerin Oranları



Prey Model Raw (PMR) diyeti, işlenmiş gıdaları ortadan kaldırır ve yavru köpeklere atalarının ve vahşi kuzenlerinin tükettiklerini taklit eden doğal bir diyet sağlar. 
Tam bir PMR diyeti, bütün, vahşi av hayvanlarını taklit eder ve bitki bileşenleri içermez.


PMR diyeti, yavru köpekler için uygun olan birçok çiğ diyet türünden biridir. Belirli tam gıdalar beslenmediğinde, birçok oranlı çiğ diyetin belirli temel besin maddelerinde eksik olabileceğine dikkat etmek önemlidir. Oran diyetleri harika bir temeldir ve birkaç ek tam gıda eklemek, ortak beslenme boşluklarını doldurmaya yardımcı olabilir.





AV MODELİ HAM (PMR)

Bir köpek yavrusu PMR diyeti için önerilen yönergeler %64-69 kas eti, %17 çiğ yenilebilir kemik, %7 karaciğer, %7 diğer salgı organları ve %0-5 hayvansal bazlı liftir. Franken Prey, PMR oranı yönergelerini takip eden ancak bütün, bozulmamış av hayvanlarını beslemeyen çiğ besleyiciler için kullanılan başka bir terimdir.

Bütün av yerine, PMR oranı yönergelerini tamamlamak için çeşitli hayvansal bileşenler kullanılır. Yemekler, tek bir beslemede birden fazla protein kaynağından ve farklı bileşenlerden oluşabilir. Çoğu PMR diyetinin vahşi avı tamamen taklit edemediğine dikkat etmek önemlidir. Bu nedenle, ortak beslenme boşluklarını doldurmak için sıklıkla ek tam gıdalar veya takviyeler gereklidir.




rawvenison

YÜZDE 64-69

Kas Eti

PMR diyetleri, esansiyel protein, amino asitler ve suda çözünen vitaminleri sağlamak için çiğ kas etinden oluşur. Kas et oranı kılavuzu, toplam günlük alımın %64-69'undan başlar.

Kas eti oranının sadece kas eti ile beslenmek anlamına gelmediğine dikkat etmek önemlidir. Bu oran, enerji için doymuş yağ ve kalp ve işkembe gibi kas organları dahil olmak üzere birden fazla bileşen içeren geniş bir kategoridir.

duckfeet

YÜZDE 17

Çiğ Yenilebilir Kemik

Yumuşak, çiğ yenilebilir kemikler, yavru köpeklerin temel kalsiyum, fosfor ve diğer temel besinleri sağlaması için PMR diyetlerinde önemli bir bileşendir. Yavru köpeklerin yetişkin köpeklerden daha yüksek kalsiyum ve fosfor gereksinimleri vardır. Bu nedenle, köpek yavrusu PMR diyeti daha yüksek bir yenilebilir kemik yüzdesine sahiptir. Çiğ yenilebilir kemik oranı kılavuzu, toplam günlük alımın %17'sinden başlar.

Bu oranın tek başına kemik miktarını ifade ettiğine ve kemik üzerindeki eti içermediğine dikkat etmek önemlidir. Çeşitli çiğ etli kemikler kemik içeriklerinde farklılık göstereceğinden, her bir çiğ etli kemiğin ne kadarının besleneceğini bilmek için bazı hesaplamalar gerekecektir.

Bir yavru köpeğin sağlam ve tutarlı bir şekilde dışkı yapması için ihtiyaç duyabileceği çiğ etli kemik miktarı değişecektir. %17 yenilebilir kemik oranı bir başlangıç kılavuzudur. Birçok köpek yavrusu, %15 ila %20 çiğ yenilebilir kemik içeriğinde başarılıdır. Her zaman yavru köpeğin bireysel ihtiyaçlarına göre ayarlayın.

beefliver

YÜZDE 07

Karaciğer

Karaciğer, temel yağda çözünen A vitamini ve suda çözünen vitaminler sağladığı için yavru köpekler için PMR diyetlerinde önemli bir bileşendir. Ruminant karaciğeri ayrıca temel mineral bakırı da sağlar. Karaciğer oranı kılavuzu, optimal büyüme sırasında temel besin maddelerine daha fazla ihtiyaç duymaları nedeniyle yavru köpek PMR diyetlerinde biraz daha yüksektir. Karaciğer oranı kılavuzu, toplam günlük alımın %7'sinden başlar.

% 7 karaciğer oranı bir başlangıç kılavuzudur ve bu karaciğer miktarı A vitamini için önerilen ödeneklerden daha fazlasını sağlar. Organlara duyarlı yavru köpekler için, %5 karaciğer kadar düşük bir oranda beslenmek yine de temel A vitamini sağlayacaktır. Yavru köpekler için çiğ diyetlere sığır eti veya kuzu karaciğeri gibi geviş getiren karaciğerin dahil edilmesi önerilir.

rawbisonspleen

YÜZDE 07

Diğer Organlar

Diğer salgı organları, özellikle dalak, yavru köpekler için gerekli mineralleri ve suda çözünen vitaminleri sağlamak için PMR diyetlerinde faydalı bileşenlerdir. Karaciğer oranına benzer şekilde, diğer organ oranı kılavuzu toplam günlük alımın %7'sinden başlar.

Diğer salgı organları, yavru köpekler için temel besin gereksinimlerini tamamlamada faydalıdır. % 7 oran kılavuzu bir başlangıç önerisidir ve beslenme gereksinimlerini tamamlamak için az ya da çok bir salgı organı beslenebilir. Yavru köpeklerin esansiyel demir için daha yüksek ihtiyaçlarını karşılamaları için çiğ diyetlere dalağın dahil edilmesi önerilir.

rabbitfeet

YÜZDE 0-05

Hayvan Bazlı Çözünmeyen Lif

PMR oranı kılavuzları, gerçek bütün av beslemesinde mevcut olacak lif bazlı gıdaları içermiyor. Bu nedenle, Franken Prey besleme yöntemlerine hayvan bazlı bir lif kaynağı dahil edilmesi önerilir. Kürk veya tüy içeren yiyecekler, kolon sağlığını geliştirmek için diyete çözünmeyen lif sağlar.

Geleneksel PMR oranları, hayvan bazlı bir lif oranı kılavuzu sağlamaz. Bununla birlikte, ağırlıkça %2 ila %5 "tüylü" veya "tüylü" bileşenler, günlük öğünlere dahil etmek için iyi bir öneridir. Bu, diyette% 1-2 lif sağlanmasına yardımcı olacaktır. Tüylü malzemeler tarafından da sağlanan kemik ve etleri hesaba kattığınızdan emin olun.

% 2-5 oranının, ağırlıktaki deri ve dokuyu da içerecek olan bir bütün olarak tüylü bileşenleri ifade ettiğine dikkat etmek önemlidir. Ağırlığı tek başına kürk veya tüylerle beslemeyin. Uygun kürk kaynakları şunları içerebilir: tavşan ayakları, tavşan kulakları, tavşan kafaları, tüylü kümes hayvanı kafaları veya bacakları, kürklü çiğ veya güvenli bir şekilde kurutulmuş hayvan derisi.

Tüylü veya tüylü bileşenlere erişilemediğinde, PMR diyetlerine kilo başına 1.25 çay kaşığı psyllium kabuğu gibi bir lif kaynağının dahil edilmesi önerilir.

Beslenme Yetersizlikleri

Bir PMR diyeti belirli ham maddeler olmadan beslenirse, çiğ diyet birkaç temel besin maddesinde eksik olacaktır. Yavru köpekler için PMR diyeti için oran yönergeleri, kategori terimleridir ve bir yavru köpeğin sağlığı için gerekli olan farklı besinleri sağlayan çeşitli bileşenler içerebilir.



Kaynakça: perfectlyrawsome.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orijinal Damla Çikolatalı Yumuş Kurabiye Nam-ı Diğer: Chewy Gum Chocolate Chip Cookies!

Doğal Doğum Şeysi..

Tonalin CLA ve L-Carnitin Kullanımı ile Kilo Verme / Zayıflama