YAVRU KÖPEKLER İÇİN ÖNERİLEN ÇİĞ ETLİ KEMİKLER



Çiğ etli kemikler, yavru köpekler için çiğ diyetlerde önemli bir bileşendir. Yenilebilir çiğ etli kemikler, sağlıklı gelişim için gerekli olan kalsiyum, fosfor ve diğer mineralleri sağlayacaktır. Yavru köpekler, kalsiyum ve fosfor da dahil olmak üzere tüm temel besin maddelerini günlük olarak almalıdır. Bu, diyette uygun çiğ etli kemiklerin beslenmesiyle sağlanabilir.

Yavru köpekler, diyetin büyüme ve gelişme için yeterli kalsiyum ve fosfor sağladığından emin olmak için yetişkin köpeklerden daha yüksek yenilebilir kemik önerisine sahiptir. Bir köpek yavrusu ev yapımı bir diyetle beslerken göz önünde bulundurulması gereken birkaç değişken vardır. Optimal büyümeyi desteklemek için yeterli miktarda temel besin bulunduğundan emin olmak önemlidir.

Yenilebilir Kemik Rasyon Rehberi

Yavru köpekler için çiğ diyetlerde yaklaşık% 17 yenilebilir kemik içermesi önerilir.

Boyut ve Yaşla İlgili Hususlar

Çok küçük veya küçük yavru köpekler, çene gücü gelişirken bazı çiğ etli kemikleri ezmek ve tüketmek için mücadele edebilir. Tüm köpek dişleri yetişkin dişleriyle değiştirildikten sonra daha büyük etli kemikler beslenebilir.

Etli kemiklerin kalsiyum içeriği

Farklı çiğ etli kemiklerin kalsiyum içeriği değişecektir. Tüm çiğ etli kemikler, kalorileri aşırıya kaçmadan gerekli kalsiyumu sağlamaz.

Kemik Unu Takviyesi Alternatifleri

Kemik unu tozu ve kalsiyum-fosfor takviyeleri, etli kemikler beslenmiyorsa uygun alternatiflerdir.

Yavru köpekler için dengeli bir ev yapımı diyet formüle ederken bu değişkenleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Bir köpek yavrusu yetişkinliğe ulaştığında yenilebilir kemik miktarı azalır. Fiziksel gelişim tamamlandığı için yetişkin köpeklerde kemik unu yerine sadece kalsiyum sağlayan takviyeler kullanılabilir.



Yavru köpeklerin kalsiyum ve fosfor gereksinimi yetişkin köpeklere göre daha yüksektir. Bu nedenle, köpek yavrusu PMR veya BARF oranları daha yüksek bir yenilebilir kemik yüzdesine sahiptir. Çiğ yenilebilir kemik oranı kılavuzu, toplam günlük alımın %17'sinde başlar.

Bu oranın tek başına kemik miktarını ifade ettiğine ve kemik üzerindeki eti içermediğine dikkat etmek önemlidir. Çeşitli çiğ etli kemikler kemik içeriklerinde farklılık göstereceğinden, her bir çiğ etli kemiğin ne kadarının besleneceğini bilmek için bazı hesaplamalar gerekecektir.

Bir yavru köpeğin sağlam ve tutarlı bir şekilde dışkı yapması için ihtiyaç duyabileceği çiğ etli kemik miktarı değişecektir. %17 yenilebilir kemik oranı bir başlangıç kılavuzudur. Birçok köpek yavrusu, %15 ila %20 çiğ yenilebilir kemik içeriğinde başarılıdır. Her zaman yavru köpeğin bireysel ihtiyaçlarına göre ayarlayın.

BOYUT VE YAŞLA İLGİLİ HUSUSLAR

Çiğ etli kemiklerden esansiyel kalsiyum ve fosfor elde etmek için, bir köpek yavrusu maddeyi tam ve güvenli bir şekilde tüketebilmelidir. Yavru köpekler için yenilebilir çiğ etli kemikler, yavru köpeğin büyüklüğüne ve yaşına göre seçilmelidir. Çok küçük veya küçük yavru köpekler, çene gücü gelişirken bazı çiğ etli kemikleri ezmek ve tüketmek için mücadele edebilir. Daha büyük ve daha yoğun olan etli kemikler, tüm köpek dişleri yetişkin dişleriyle değiştirildikten sonra beslenebilir.

Küçük Irk Yavru Köpekler; Yavru Köpekler 8 hafta – 6 Ay

Tavuk Ayakları, Boyunları, Kafaları
Ördek Ayakları
Yer Kemikleri
Tavşan Kaburga
Cornish Tavuğu*
Bıldırcın*

Orta Irk Yavru Köpekler

Tavuk Ayakları, Boyunları, Kafaları
Tavuk sırtları veya çerçeveleri
Tavuk veya Ördek Kanatları*
Ördek Ayakları, Boyunları
Tavşan*
Cornish Tavuğu*

Büyük ve Dev Irk Yavru Köpekler

Tavuk ayakları, göğüs kafesleri (çerçeveler), sırtlar
Tavuk Kanatları, Uyluklar veya Budular*
Ördek Ayakları, Boyunları, Çerçeveleri, Başları, Kanatları*
Hindi Boyunları
Domuz Kaburga*
Tavşan*

Kalsiyum ve Kalori Hususları

Tüm çiğ etli kemikler, kalorileri aşırıya kaçmadan gerekli kalsiyumu sağlamaz. Çiğ etli kemiklerin kalsiyum içeriğini dikkate almak önemlidir. Bu, kemikteki et ve yağ miktarından kaynaklanmaktadır. Bu çiğ etli kemiklerin genellikle "kemikli" seçenekler veya kemik unu tozu ile eşleştirilmesi gerekecektir.

ETLİ KEMİKLERİN KALSİYUM İÇERİĞİ

USDA Gıda Veritabanı, çiğ etli kemiklerin kas eti, derisi ve yağı hakkında beslenme verileri sağlar. Gerçek kemiklerde bulunan vitamin ve mineral içeriği hakkında beslenme verileri sağlamaz. Bazı çiğ etli kemiklerin mineral içeriği ile ilgili beslenme verileri Monica Segal'in K9 Mutfağında bulunabilir.

Giyinmiş Bıldırcın

Bıldırcın, sülüngiller familyasından, genç ve küçük ırk yavrular için uygun çok küçük kemikler sağlayan küçük bir kuştur. Bıldırcın, düşük kemik içeriği ve kemiklerin yumuşak olması nedeniyle çok küçük yavrularda çene kuvvetinin gelişmesine yardımcı olur. Bıldırcınlardan elde edilen tüm kemikler porsiyon büyüklüğünde parçalar halinde yavrulara yedirilebilir.

rawquail

USDA Gıda Veritabanı, bıldırcın kası, eti ve derisi hakkında beslenme verileri sağlar. Bununla birlikte, bıldırcın kemiklerinde bulunan vitamin ve mineral içeriği hakkında beslenme verileri sağlamaz. USDA'ya göre bıldırcın% 10 kemiktir. Bu, yavru köpekler için bir diyet formüle ederken bir rehber olarak kullanılabilir.

Beslenme Dağılımı

Bıldırcın üzerinde bulunan beslenme bilgileri, tüyleri, iç organları, başı, ayakları veya kemikleri olmayan tüm kuşu yansıtır. Bıldırcınların bireysel parçaları farklı besin maddelerine sahip olacaktır.

Madde Oranları
Et, kemik, deri ve yağ oranları 3.5 oz'a (100g) dayanmaktadır.

Et76%
Kemik10%
Cilt14%
Yağ0%

Veri Kaynağı

Makro Besinler
Kalori, protein, yağ ve karbonhidrat miktarı 1 oz (28g) bazındadır.

Kalori54 kcal
Protein19.6%
Yağ12%
Karbonhidrat0%

Veri Kaynağı

En İyi Besinler
En iyi besinler, 14 haftadan 12 aya kadar olan yavru köpekler için 1000 kcal'lik bir diyet için 3,5 oz (100 g) ve NRC tarafından önerilen ödeneklere dayanmaktadır.

Niasin (B3)7.5 mg =% 175 RA
Piridoksin (B6)0.6 mg =% 158 RA
Tiamin (B1)0.24 mg =% 70 RA
Magnezyum23 mg =% 22 RA

Veri Kaynağı

Beslenme verileri

Bıldırcın kemiklerinde bulunan minerallerin miktarına ilişkin beslenme verileri mevcut değildir. Bununla birlikte, bıldırcın kemik içeriği çok düşüktür. Bu nedenle, kalsiyum gereksinimlerini tamamlamak için alternatif bir kalsiyum kaynağı ile birlikte kullanılmalıdırlar.

Cornish Tavuğu

Çiğ cornish av tavukları, genç yavrular için uygun daha küçük kemikler sağlayan daha küçük bir tavuk türüdür. Cornish tavuğundan elde edilen tüm kemikler, porsiyon büyüklüğünde parçalar halinde yavrulara verilebilir.

cornishhen

USDA Gıda Veritabanı, cornish tavuk kası eti, derisi ve yağı hakkında beslenme verileri sağlar. Cornish tavuk kemiklerinde bulunan vitamin ve mineral içeriği hakkında beslenme verileri sağlamaz. Bununla birlikte, USDA'ya göre cornish av tavukları% 39 kemiktir. Bu, yavru köpekler için bir diyet formüle ederken bir rehber olarak kullanılabilir.

Beslenme Dağılımı

Cornish tavuğunda bulunan beslenme bilgileri, tüyleri, iç organları, başı, ayakları veya kemikleri olmayan tüm kuşu yansıtır. Cornish tavuğundan elde edilen bireysel parçalar değişen besin maddelerine sahip olacaktır.

Madde Oranları
Et, kemik, deri ve yağ oranları 3.5 oz'a (100g) dayanmaktadır.

Et43%
Kemik39%
Cilt13%
Yağ5%

Veri Kaynağı

Makro Besinler
Kalori, protein, yağ ve karbonhidrat miktarı 1 oz (28g) bazındadır.

Kalori57 kcal
Protein17%
Yağ14%
Karbonhidrat0%

Veri Kaynağı

En İyi Besinler
En iyi besinler, 14 haftadan 12 aya kadar olan yavru köpekler için 1000 kcal'lik bir diyet için 3,5 oz (100 g) ve NRC tarafından önerilen ödeneklere dayanmaktadır.

Niasin (B3)5.7 mg =% 132 RA
Piridoksin (B6)0.29 mg =% 77 RA
Potasyum236 mg =% 21 RA
Magnezyum18 mg =% 17 RA

Veri Kaynağı

Beslenme verileri

Cornish tavuğunu beslemenin birincil nedeni kemikteki mineral içeriğidir. Cornish tavuk kemiklerindeki kalsiyum ve fosfor miktarına ilişkin beslenme verileri mevcut olmasa da, tavuk kemikleri hakkındaki veriler, cornish tavuk kemiklerindeki mineral içeriği hakkında bir tahminin hesaplanmasında bir kılavuz olarak kullanılabilir. 


Kaynak:perfectlyrawsome.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orijinal Damla Çikolatalı Yumuş Kurabiye Nam-ı Diğer: Chewy Gum Chocolate Chip Cookies!

Doğal Doğum Şeysi..

Tonalin CLA ve L-Carnitin Kullanımı ile Kilo Verme / Zayıflama